donderdag 5 oktober 2023

Zuid-Limburg

Neen, geen overdosis drugs of andere genotsmiddelen.

Wel een overdosis street art. Op zaterdag de muurschilderingen in Oostende ; op zondag deden we het nog eens over in Heerlen.

Heerlen noemt zichzelf de mural hoofdstad van Nederland. Sinds 2013 beschilderen kunstenaars van over de hele wereld kale muren in Heerlen. Het moet gezegd dat er prachtige werken tussen zitten. Eigenlijk de mooiste murals die we tot nog toe gezien hebben, niet alleen op muren maar ook op elektriciteitskasten en dergelijke. En toch … op een gegeven moment was ik oververzadigd.

We deden de route met de fiets, maar het was niet altijd even gemakkelijk navigeren met de Heerlen Totaal app.

Ook hier weer een teaser, het plog volgt later.

Maandag hebben we vanuit onze B&B heerlijk gefietst. Het landschap in Zuid-Limburg is prachtig, wel met heel veel stijgen en gelukkig ook dalen. De route bood ons mooie vergezichten, diverse kastelen, en ook wijngaarden waar plukkers aan het werk waren. Daar kwamen we onder andere in gesprek met Kirsten Abels, die vorige week werd uitgeroepen tot Wijnvrouw van het jaar 2023. Zij verbouwt chardonnay en pinot noir en ze plukken met de hand en halen ter plekke de slechte druiven uit de trossen. Wat een monnikenwerk!

Het was erg warm. Op die manier werd het een zeer pittig rondje van 64 kilometer. Ik was kapot! Het was wel alvast een goede training voor de fietsvakantie van volgende zomer …

1 opmerking: