zondag 15 oktober 2023

Segovia

 De afgelopen dagen hebben we de voeten van onder ons lijf gelopen in Segovia – in totaal 17.10 kilometer. Zoals je kan zien op de foto’s was de lucht blauwer dan blauw en het was warm, tot 31 graden in de namiddag. Maar goed te verdragen want de zon staat laag en de straten zijn smal. Geen last van de zon op je hoofd dus.

Segovia is een kleine aantrekkelijke stad gelegen in de provincie Castilla y León op 90 kilometer ten noorden van Madrid. De stad staat bekend om de vele historische gebouwen en het stadscentrum werd in 1985 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

We hebben hier door de straatjes en steegjes gedwaald, met veel stijgen en dalen op de kinderkopjes en machtig mooie uitzichten op de omgeving buiten de stadsmuur.

We hebben ook de belangrijkste bezienswaardigheden bezocht zoals het Romeinse aquaduct uit de 1ste eeuw dat midden door het stadscentrum loopt. Het is 28 meter hoog en 728 meter lang, en bestaat uit 160 bogen, deels in twee verdiepingen en is gebouwd met 24.000 granieten blokken. Je vraagt je af hoe ze dat rechtop hebben gekregen in die tijd!

De 16de eeuwse gotische drieschepige Catedral de Nuestra Señora de la Asunción y de San Frutos, een hele mond vol … past wel bij deze gigantische kathedraal.

Het Palacio Episcopal met een prachtige collectie zilverwerk uit de 15de tot 18de eeuw en ‘tapices flamencos‘ van de school van Rubens.

Het Alcázar – Palacio de los Reyes de Castilla – de versterkte burcht uit de 12de eeuw. Het gebouw heeft ook ooit nog dienst gedaan als gevangenis.

Segovia was een fijne stad om te bezoeken.

Op naar Madrid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten