donderdag 26 oktober 2023

Benalmádena

 Hoewel we al voor de derde keer hier in La Cala zijn, en misschien al wel voor de tiende keer aan de Costa del Sol, hebben we toch nog een uitstapje gevonden dat we nog niet eerder gedaan hebben.

We bezochten het Castillo Monumento Colomares in Benalmádena Pueblo. Maar voor we daar aankwamen zagen we nog wat anders, dus het kasteel moet even wachten tot in een volgend bericht.

Onderweg er naartoe zagen we al van in de verte een groot wit bouwwerk met gouden koepel opdoemen. Google leerde me dat dit de Stupa de Iluminación was. Dit boeddhistisch monument voor vrede, voorspoed en harmonie in de wereld bevindt zich in Benalmádena en het is een ideale plek voor reflectie en meditatie. De stupa is opvallend van buiten, sober van binnen. Deze stupa is in die zin bijzonder dat het geen gesloten monoliet is zoals andere stupa’s. Deze heeft een interne structuur met een meditatieruimte. Wel zeer onverwacht op die mooie plek, hoog op de berg met uitzicht op de Middellandse Zee. Waarom daar? God Boeddha mag het weten.

Vlak bij de stupa was er ook nog het Mariposario. Nu we er toch waren, hebben we dat ook nog even meegepakt. Het was een kleine vlindertuin, maar wel zeer mooi aangeplant met tropisch groen en prachtige orchideeën. Er waren heel veel vlinders, vooral veel blue morpho’s, maar eens die beesten gaan zitten sluiten ze hun vleugels en zie je de mooie blauwe kleur niet meer. Of toch? Ja hoor, als ze een lekker plekje in de zon gevonden hebben, spreiden ze hun vleugels.

Orchideeën, zei ik toch?

En natuurlijk ook andere kleurige vlinders, en ook wat mooie vogels.

Dat was deel één van ons uitstapje van dinsdag 24 oktober.

¡Hasta la proxima!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten