donderdag 19 oktober 2023

Mérida

 Nadat we onze koffers herschikt hadden checkten we zondagmorgen 15 oktober uit en waren we klaar voor de twee uur durende rit naar Cáceres, provincie Extremadura, langs de Ruta de la Plata die loopt van het noorden van Spanje tot Sevilla in het zuiden.

Het was tien uur ’s morgens en we konden pas om drie uur inchecken in het hotel.

Laat ik nu toch gelezen hebben dat Mérida en Trujillo ook een bezoek waard zijn en niet zó ver uit de buurt liggen. Keuzestress dus want we kunnen er maar één doen! We kiezen voor Mérida.

Ook dit was weer een mooie rit door de weidse en desolate Valle del Jerte. Heel veel ooievaarsnesten gezien op de hoge elektriciteitsmasten maar geen ooievaar te bespeuren.

Mérida is gesticht door de Romeinse Keizer Augustus in 25 v.Chr. Het historische deel van deze Romeinse stad (UNESCO werelderfgoed) is klein met enkele mooie overblijfselen: het Teatro Romano, de Puente Romano, de Templo de Diana, restanten van een amfitheater, een stuk aquaduct en dat was het zo’n beetje. De binnenstad oogde tamelijk verwaarloosd. Jammer. Het was er warm en zwoel … regen op komst.

Snel verder naar Cáceres … in de regen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten