zondag 29 oktober 2023

Castillo Monumento Colomares

 Daar reden we eigenlijk naartoe dinsdag toen we voorbij de stupa en de vlindertuin kwamen. Deze hadden jullie dus nog tegoed …

Castillo Monumento Colomares is een monument in de vorm van een kasteel, gewijd aan het leven en de avonturen van Christoffel Columbus. Het werd tussen 1987 en 1994 gebouwd hoog op de berg in Benalmádena Pueblo door Dr. Esteban Martín Martín.

Met een oppervlakte van 1.500 meter is het het grootste monument ter wereld voor de ontdekkingsreiziger, maar het bevat ook de kleinste kerk ter wereld, met een oppervlakte van slechts 1,96 vierkante meter. Dankzij zijn kennis van kunst, geschiedenis en architectuur kon Dr. Martín dit werk naar eigen inzicht vormgeven en er een ‘unicum’ van maken dankzij de steenachtige manier waarop de ontdekking van Amerika werd verteld. (Bron: Wikipedia).

Het kasteel is een mix van gotische, byzantijnse, romaanse en mudéjar stijlen. De drie schepen van Columbus – Santa Maria, Niña en Pinta – zijn geïntegreerd in het bouwwerk. Op de laatste foto zie je duidelijk de boeg van een van de schepen.

Dr. Martín Martín moet een enorme fascinatie gehad hebben voor Columbus om zo’n bouwwerk ter nagedachtenis neer te zetten. Zijn zoon zei daarover: “You have to leave people to execute their madness because it can be something extraordinary“. Extraordinary is het in ieder geval. Of het mooi is? Oordeel zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten