dinsdag 10 oktober 2023

¡Vámonos!

 En we zijn vertrokken!

In plaats van rechtstreeks naar Zuid-Spanje te vliegen, doen we deze keer eens iets anders. We vliegen op Madrid en rijden van daaruit via diverse kleinere en ons onbekende steden naar het zuiden. Kwestie van eens een andere kant van ons geliefde vakantieland te leren kennen.

Door alle perikelen rond afgeschafte of met vertraging rijdende treinen wilden we het risico niet lopen onze vlucht te missen en konden we met zoonlief meerijden tot in Antwerpen Centraal. Van daaruit zijn de mogelijkheden wat groter om in Zaventem te geraken. Ik hield er zelfs nog een paar foto’s aan over.

Precies twee uren na vertrek kwamen we na een voorspoedige vlucht aan in de gigantische luchthaven Madrid Barajas waar de thermometer 25 graden aangaf. Het was toen 11u30. Later deze namiddag werd het 31 graden. Ouch! Aan de bomen onderweg te zien is de herfst ingetreden … de temperatuur doet echter nog niet mee.

Veel tijd verloren bij het autoverhuurbedrijf. De dame aan de balie probeerde ons ervan te overtuigen om een dure extra verzekering te nemen. Niet één keer maar tot vier keer toe. Ik weet dat het voor de bedienden extra inkomsten zijn, maar wij nemen het risico en laten een waarborg blokkeren op onze creditcard. Diefstal en schade na ongeval zijn trouwens verzekerd via onze Mastercards.

Uiteindelijk kwamen we pas om 15u aan in Segovia waar ik hotel Don Felipe geboekt had voor de eerste drie nachten. Het gebouw ligt midden in het casco antiguo.

Na een korte siësta zijn we de stad in getrokken voor een eerste kennismaking. Later meer.

Hasta luego …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten