vrijdag 13 september 2024

Tanzania en Zanzibar - deel 4

31 augustus
De dag van vandaag in één woord: STOF! We zijn nu in de Serengeti. Tien uren door het zand 'gescheurd', bij momenten aan 80 km/u. Het was een saaie lange dag. Niet veel nieuwe dieren gezien. Eigenlijk tout court niet veel dieren gezien. Niks in vergelijking met onze safari in Kenia van 28 jaar geleden. Jammer.
Ik moet het kort houden want de WiFi is hier, in Robins Safari Camp, heel traag en valt gedurig weg.
Edit thuis: Dit camp krijgt zoveel goede kritieken ... geen idee hoe ze daaraan komen want het is echt helemaal niks. De tenten staan niet op een verhoog maar ook de ondergrond (grasland) is niet geëffend, met hier en daar uitsteeksels van keien. Best gevaarlijk als je niet al te stevig op je benen staat. In de douche ligt er als ondergrond een houten pallet maar ze ligt heel onstabiel. En verder viel de stroom voor het opladen van onze apparatuur regelmatig weg zodat we met lege telefoons en een halflege camera de volgende dag moesten vertrekken. Thank god voor powerbanks en oplaadpunten in de jeep.


1 september
's Avonds bespreken we met onze chauffeur altijd de planning voor de volgende dag. Gisteren had hij gezien dat we het geen geweldige dag hadden gevonden. Dat was ook zo. We waren teleurgesteld en we waren moe. Wij stelden voor om wat later (9u) te vertrekken en wat langer te blijven zitten tijdens de lunchpauze. We hadden het gehad met hele dagen in de auto zitten en dan bijna niks te zien.
Eens goed slapen maakt een wereld van verschil.
Patrick stelde voor om naar het visitors center te rijden en daar het museumpje te bezoeken. Het was een leuke afwisseling en we kregen een goede uitleg over het ontstaan van het Serengeti Park.
Verder ook redelijk wat gezien vandaag, vooral veel prachtige vogels, in de verte een luipaard en dichterbij een cheeta die voor ons poseerde. Een fijne dag in de brousse!

3 opmerkingen: