donderdag 12 september 2024

Tanzania en Zanzibar - deel 2

28 augustus

Waar moet ik beginnen? Zoveel indrukken opgedaan vandaag. Vanmorgen 8u waren we al onderweg  naar Tarangire National Park. Een lange rit door verschillende dorpen met prachtige straattaferelen. Dit is het echte Afrika. Koeien en geiten langs de weg, overladen busjes, stalletjes met 'live stock for sale', taxi motors waar er nog rustig twee extra passagiers mee op kruipen, vrouwen die op de grond voor hun deur aan het koken zijn, mattenvlechtsters, ... En heel veel Maasai met hun veestapel. En met een smartphone in de hand. Wij die dachten dat de Maasai in Kenia leefden waren blijkbaar verkeerd geïnformeerd. 'This is Maasailand' aldus onze driver. Verder ook heel veel baobab bomen.
En dieren uiteraard: dezelfde als gisteren maar ook een leeuwenpaar, kuddes olifanten, vervet monkeys, gnoes, struisvogels, impalas en heel veel vogels. Moeilijk te fotograferen maar morgen gaan we terug.
O ja, niet te vergeten heel veel stof. Allemaal droge zandwegen natuurlijk en niet elke chauffeur passeert of kruist even voorzichtig.
In the middle of nowhere reden we voorbij een hippe koffiebar. Goed gezien van die jonge gasten want er stonden veel safari vehicles. Je kon er ook gewoon met creditcard betalen. Wij daar binnen voor een lekkere barista koffie want de koffie in de eerste lodge trok op niet veel.
Half zes zijn we aangekomen in de Ecoscience Luxury Lodge in Kwa Kuchinia, echt in the middle of nowhere. We logeren hier één nacht en slapen in een enorm grote safaritent met alles erop en eraan. We mogen wel 's avonds niet zonder begeleiding uit onze tent vanwege loslopend wild, slangen, schorpioenen, ... avontuur verzekerd!
We eten 's avonds een heerlijke maaltijd in de luxe restauranttent, glaasje wijn erbij. Toen we ons van onze tent naar het restaurant lieten escorteren, was het eerste wat we hoorden het gehuil van hyena's. Neem daarbij het getsjilp van duizend krekels en de onbekende nachtelijke geluiden. Toen rende er ook nog 'iets' langs onze tent en ik was heel rap om 's nachts mijn oordoppen in te steken!
De directeur van de Ecoscience Luxury Lodge is de Belgische professor vulcanoloog Ben Beeckmans. Het is niet alleen een overnachtingsplek maar ook een wetenschappelijk centrum.
Profile image



 

1 opmerking: