maandag 3 oktober 2022

España por favor

 Pas twee dagen hier en we voelen ons alweer helemaal thuis. We hebben een prachtig appartement met alles erop en eraan. Two bed, two bath, ruim terras, gemeenschappelijk zwembad, … Enfin, alles wat we nodig hebben om van het goede leven te genieten, inclusief de fles cava die op ons lag te wachten in de koelkast.

We hebben al veel appartementen gehuurd, maar de beste zijn toch die waar ook de eigenaars zelf vakantie vieren. En dit is er zo eentje. Het is nieuw, smaakvol ingericht met kwaliteitsmaterialen, mooi gedecoreerd met leuke details en er ontbreekt werkelijk niets. Tevreden gasten dus!

Urb. El Lagar

Goede gewoontes moet je niet veranderen! Het is de tweede keer dat we in La Cala de Mijas een appartement huren en we kennen onze plekjes nog van drie jaar geleden. ’s Morgens, als we om boodschappen gaan, drinken we telkens een koffie bij de plaatselijke bakker. Typisch zuiderse gewoonte die wij heel graag adopteren. Ook thuis. Met het enige verschil dat we hier voor twee café con leche (met een Vermeiren speculaasje) een luttele 2.90 euro betalen en thuis minstens 4.60 euro zoals jullie weten.

Gisterenmiddag hebben we in een chiringuito op het strand geluncht (warm gerecht, wijn, koffie) voor een totaal bedrag van 21.40 euro. De eerste avond hebben we uitgebreid luxe-tapas (foie gras, jakobsvruchten, …) gegeten met wijn en water inclusief voor 41 euro.

Het is dat we nogal gehecht zijn aan ons eigen kikkerlandje maar als we het alleen verstandelijk (vooral financieel) bekijken, dan zouden we er beter aan doen naar hier te verkassen. Van ons pensioen zouden we hier rijkelijk kunnen leven. Kinderen en kleinkind weerhouden ons ervan. En waarschijnlijk gaan we nog wel andere dingen missen waar ik nu even niet aan (wil) denk(en).

Ik weet best dat er ook veel nadelen zijn aan wonen in Spanje hoor. Denk alleen maar aan de niet-te-harden temperatuur in de zomer.

Ondertussen genieten wij wel heel hard van de heerlijke oktoberzon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten