dinsdag 12 maart 2024

Winterwandelen (6)

En zo werd het zaterdag, onze laatste volledige dag in Beieren. Het beloofde alweer een prachtige dag te worden.

’s Morgens deden we boodschappen in het dorp … wat flessen Müller-Thurgau en Weissburgunder voor thuis. En streken we neer op een zonnig terras. We doen rustig aan vandaag.

’s Middags reden we naar Oberammergau. Een mooie rit over een kort stuk van de bochtige Deutsche Alpenstraße, door de Ammergauer Alpen. Onvoorstelbaar dat je op die weg 100 km/u mag rijden! De Deutsche Alpenstraße loopt van Lindau aan de Bodensee tot aan de Königssee bij Berchtesgaden en is 450 km lang.

Ook in Oberammergau was het erg rustig maar hier was wel alles open, in tegenstelling tot in Mittenwald. Het is ook veel toeristischer. Heeft waarschijnlijk te maken met de Passiespelen die hier om de 10 jaar plaatsvinden en enorm veel volk aantrekken.

Na de lunch hebben we nog even rondgewandeld, maar de fut was eruit.

En toen was het tijd om onze koffer te gaan pakken want we willen morgen (zondag dus) wel een beetje bijtijds vertrekken. Als we niet al te veel tegenslag hebben onderweg, dan rijden we de 868 kilometer in één dag. Ik ken mezelf … vakantie voorbij, dan staat de kop naar huis.

Wat was het weer een goede vakantie. We hadden een fijn onderkomen, en het weer had niet beter kunnen zijn. Eén dag bewolkt, één dag sneeuw en voor de rest zon, zon, zon. We kunnen er weer even tegen.

Strava zegt mij dat we 60 kilometer hebben gewandeld/gehiked.
Niet slecht, al zeg ik het zelf. 😉

Servus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten