zondag 31 oktober 2021

Zes weken vakantie (5)

 

Zes weken vakantie – 5

De twee dagen met lagere temperaturen van vorige week waren heel snel vergeten.

Zondagmorgen toen we naar de plaatselijke markt wandelden brandde de zon alweer in al haar hevigheid. Het is een grote markt, maar wij deden alleen het groente- en fruitgedeelte. Zoveel kleuren en geuren waar je heel blij van wordt. En overal mag je van alles proeven. Als je aan elke kraam proeft van wat er ligt, ik verzeker u, dan moet je niet meer eten ’s middags!

We zijn ook nog eens terug naar Villajoyosa (La Vila Joiosa in het Valenciaans) geweest. Oorspronkelijk was La Vila Joiosa een vissersdorp en het is bekend om zijn veelkleurige smalle vissershuisjes aan de strandboulevard. Waarom zijn de huizen gekleurd? Aangezien de muren niet van steen waren maar bloot werden gelaten, werden ze in felle kleuren geschilderd met de verf die overbleef na het schilderen van de boten. En het was meteen ook praktisch voor de vissers want vanaf de zee konden ze precies zien waar zij heen moesten om naar het thuisfront te gaan. Dat is tenminste het verhaal dat ik las op diverse websites.
Het historisch centrum van La Vila Joiosa heeft van die typische smalle straatjes en verder een gezellige boulevard en een heerlijk breed strand.

En op de terugweg naar onze tijdelijke thuis werden we nog op een mooie zonsondergang getrakteerd.

En dat was zo ongeveer het einde van het echt stralende weer. Meer wolken en gevoelig lagere termperaturen (al klaag ik niet over 22/23 graden eind oktober). Gisteren heeft het zelfs een paar uren écht geregend. Alsof het weer ons zei ‘het wordt tijd dat ge eens vertrekt hier’.

Veel hebben we dan ook niet meer gedaan. We zijn een paar uren gaan shoppen in La Zenia Boulevard, Wijnegem Shopping Center in het groot zeg maar. Een paar mooie pulls gescoord, dus ik kan er tegen voor de winter.

Onze vrienden zijn nog eens langs geweest. Zij zouden normaal gezien tot 20 november blijven maar … ze zijn niet gevaccineerd en toen ze hoorden dat we in België vanaf nu voor van alles en nog wat een coronapas moeten hebben, besloten ze heel snel om hun tickets om te boeken en tot net voor de feestdagen te blijven. Met een eigen huis hier is dat gemakkelijk.
Corona lijkt hier heel ver weg!

Verder hebben we nog wat gerelaxt op onze en andere terrassen. Met een hapje en een wijntje. Gewoon gezellig. Uitbollen, noemen ze dat.
En manlief zwom nog iedere dag zijn (+)2000 meter.

Playa La Caleta, Cabo Roig

En terwijl u dit leest zijn wij onderweg terug naar België.

Snik! 😢 Ik had ook nog wel wat willen blijven.

Welke route we uiteindelijk gekozen hebben? U leest het zondag in de laatste aflevering van mijn reisverslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten